ExpoShoes Online
Додати в обране  Зробити стартовою
    
 
Країна
SEARCH
Логін:
Пароль:
Попередня новина Наступна новина


Взуття та цікаві факти

2010-04-24 11:41:12
Geraskin, PE
Взуття та цікаві факти

Найдорожчі туфлі у світі На цей титул претендують дві пари туфель.

   Обидві виготовлені знаменитим ювеліром Стюартом Вайцманом. Червоні жіночі туфлі на високих підборах усипані 960 рубінами. Вони зроблені за образом і подобою червоних туфельок Еллі (Джуді Гарленд) - героїні голлівудського фільму 'Чарівник країни Оз' 1939 року. Вартість шедевру - 1,6 млн євро. Туфлі були виготовлені на замовлення однієї голлівудської зірки, яка побажала залишитися інкогніто. Інша пара - туфлі, сплетені з платинових ниток і прикрашені 464 діамантами, коштували наполовину менше і були помічені на минулорічному 'Оскарі' на актрисі Лорі Харрінг.

Голлівудская манія по взуттям

Згідно з даними Італійської асоціації виробників взуття, більшість голлівудських зірок буквально страждають shoesoмaніей. На придбання всі нової і нової взуття не скупиться ніхто. Деякі жителі Беверлі-Хіллз мають у своєму гардеробі до 1000 пар. Манія властива не тільки жінкам. Актори купують до 6 нових пар на рік. І це далеко не межа! До речі, зірки воліють італійські маркі.

Взуттєва країна

Не даремно Італія має на карті форму витонченого жіночого чобота. Це одна із самих взуттєвих країн у світі. Тут створюють взуття понад 30 000 великих і малих підприємств. Проте чемпіонками по кількості закуповуваної взуття є француженки.

Невидима сандалія Феррагамо

    Після Другої Світової Війни, спостерігаючи за роботою рибалок у Флоренції, дизайнерові Феррагамо прийшла ідея виготовити босоніжки, використовуючи замість шкіри нейлонові нитки. Щоб створити ілюзію 'невидимої' туфельки Феррагамо вирізав з дерева клиноподібний каблук так, щоб нога видавалася просто невагомою в повітрі. Шкіряні перемички він замінив нейлоновими нитками, провівши їх від однієї сторони підошви до іншої. Залежно від світових умов верхня частина таких сандалій-босоніжок часто здавалася невидимою, в той час як під певним кутом здавалося, ніби то п'ята пливла по повітрю. Незважаючи на всю віртуозність та справжню лавину пабліситі сандалі майже не купувалися, виною всьому була їх непомірно висока ціна. У 60-ті роки 'невидимі' туфельки пережили справжній фурор. Каблуки і окантовки цих модних у той час зразків модельєри прикрашали блискучими камешкамі.

На Філіппінах створена найбільша в світі пара взуття

   28 жовтня 2002 на Філіппінах створено найбільшу пара взуття в світі. Довжина кожного черевика складає 5,5 метрів, ширина 2,25 метра і висота 1,83 метра - носити їх міг би велетень зростом 37,5 метрів. Над шедевром трудилася група з десяти майстрів із міста Марікана - взуттєвої столиці Філіппін. Зараз пари, вартість якої за оцінками складає 2 мільйони песо (37411 доларів), виставлена у взуттєвому музеї Марікани. На виготовлення черевик пішло 77 днів. На верхню частину кожного з них пішло 30 кв. метрів Кордовському шкіри, на устілку, підметку і рант - відповідно 250, 280 і 80 кілограмів шкіри рослинного дублення. Майстрам також знадобилося 225 кілограмів клею і 1000 метрів ниток. З такої кількості матеріалу можна було б виготовити 250 пар звичайного взуття. Гігантські ботики мають всі шанси увійти до Книги рекордів Гіннеса - нагадаємо, що на даний момент рекордна пара має довжину 3,12 метрів.

 

ExpoShoes Online Stamp
Попередня новина Наступна новина
© 2009-2012 ExpoShoes Online. Всі права захищені
ExpoShoes Online - Міжнародна соціальна бізнес мережа Міжнародний каталог виробників взуття та аксесуарів Міжнародний рекламно-інформаційний ресурс взуттєвої індустріїМіжнародні виставки взуття та аксесуарів, матеріалів, обладнання
HalfPix Youtube Twitter Facebook Delicious Digg
US ZIP Codes
ExpoShoes Online
ExpoToolbar ExpoToolbar
Мова : Українська Українська Російська Федерація Сполучені королівства Франція Португалія Україна Німеччина Італія Польща Іспанія Туреччина